×

Întrevedere cu reprezentantul A.O Keystone Moldova, în vederea executării Memorandului de Înțelegere între Guvernul Regatului Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord și Guvernul Republicii Moldova

     Astăzi, 17 noiembrie 2021, șeful Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, domnul Sergiu Oceretnîi a avut o întrevedere cu doamna Golovatîi Ecaterina, reprezentant A.O Keystone Moldova, în vederea executării Memorandului de Înțelegere între Guvernul Regatului Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord și Guvernul Republicii Moldova privind restituirea fondurilor confiscate de Agenția Națională pentru Criminalitate, semnat la 21 septembrie 2021.
A.O Keystone Moldova are misiunea de a monitoriza și evalua utilizarea fondurilor restituite și a personalului de furnizare a serviciului social „Asistenţă personală”, inclusiv cererile pentru asistență personală și transparența repartizării unităților de asistenți personali.
Menționăm că aceasta este prima întrevedere, dintre cele 3 planificate în baza Ordinului nr. 3 din 11.10.2021 al Ministerului muncii și protecției sociale al Republicii Moldova: Cu privire la aprobarea limitelor plafoanelor pentru finanțarea suplimentară a Serviciului social „Asistenţă personală”.
La întrevedere au participat, de asemenea, doamna Muntean Liuba, specialist principal Secția prevenirea separării de familie și doamna Ana Bacalu, manager Serviciul social Asistență personală.

DISTRIBUIE