×

OCTOMBRIE – luna sensibilizării și conștientizării umane față de persoanele cu Sindrom Down

Evenimentul este marcat în scopul de a conștientiza opinia publică privind existența persoanelor cu sindrom Down și de -a favoriza integrarea acestora în societate în mod activ și real. Integrarea activă nu presupune să ne amintim ocazional de aceste persoane, ci înseamnă să nu uităm niciodată că ansamblul societății este constituit din diversitatea și unicitatea populației care conviețuiesc.
Sindromul Down, cunoscut și sub numele de trisomia 21, este o boală genetică, care apare la un copil din 1000, indiferent că este băiat sau fată. Această boală cromozomială este determinată de prezența unui cromozom 21 suplimentar.
Numiți și ,,oamenii soarelui” persoanele cu Sindrom Down le este caracteristic ar fi purtatul ciorapilor diferiți, modalitatea prin care comunitatea promovează incluziunea persoanelor cu Sindromul Down ce contribuie la ridicarea gradului de conștientizare și acceptare față de aceste persoane.
Menționăm că, Serviciul social ,,Asistență personală” din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului are în evidență 43 copii cu Sindrom Down.
DISTRIBUIE