×

Pedagogii din cadrul Centrelor comunitare pentru copii și tineri au participat la un training de formare profesională „Jocuri intelectual-educaționale pentru tineri din categoriile social vulnerabile, proveniți din medii dezavantajate”

Pedagogii organizatori care activează în cadrul Centrelor comunitare pentru copii și tineri au participat la un training de formare profesională „Jocuri intelectual-educaționale pentru tineri din categoriile social vulnerabile, proveniți din medii dezavantajate”.

La training a participat și șeful DGPDC, Sergiu Oceretnîi, care a menționat despre importanța utilizării de către profesioniști a jocurilor intelectuale în lucru cu beneficiarii din medii dezavantajate.
Training-ul se desfășoară în cadrul Campionatului Republican de jocuri intelectuale „Sub cușma lui Guguță” ediția IV, organizat de Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova în parteneriat cu UNICEF, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului.
Menționăm că, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului colaborează cu Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova printr-un acord de parteneriat nr. 161 din 12 august 2021.
Partenerii colaborează în vederea protecției drepturilor copilului la educație, implicarea copiilor din serviciile sociale ale DGPDC în procesul educațional prin jocuri intelectuale, combaterea oricărei forme de de stigmă și discriminare în rândul copiilor.
DISTRIBUIE