×

Copiii de azi – viitorii parlamentari și demnitari de mâine! Popas cultural la sediul Parlamentului Republicii Moldova pentru picii din Centrele Comunitare din sectorul Centru al Capitalei

Popas cultural la sediul Parlamentului Republicii Moldova pentru picii din Centrele Comunitare din Capitală. Doua zile consecutiv, copiii de la taberele de vară și centrele comunitare din sectorul Centru: Andrieș, Dacia, Elada, Florile Dalbe și Buburuza au fost avut parte de o excursie inedită pentru ei, la sediul Parlamentului Republicii Moldova.

Micii curioși s-au delectat cu relicvele istorice ale muzeului Legislativului, au aflat cum s-a creat primul Parlament al țării și numele primilor demnitari de stat și chiar au avut ocazia să viziteze Sala de ședințe a deputatilor, pe care anterior au văzut-o doar la televizor. Aceștia au fost invitați să revină peste ani și pentru a conduce țara cu demnitate și devotament așa cum au făcut-o generațiile de deputați. 

Activitatea a avut drept scop educarea în rândul picilor a spiritului civic, democratic, transmiterea unei culturi de cunoaștere a patrimoniului cultural, a politicii pe înțelesul copiilor, precum și cultivarea patriotismului și dragostei de țară și neam.

Aducem sincere mulțumiri ÎM ”Regia Transport Electric” care a facilitat călătoria copiilor punând la dispoziție un troleibuz turistic cu confort și siguranță.

DISTRIBUIE