×

Pregătiri pentru Învierea Domnului

Pentru beneficiarii Centrului pentru Copilărie, Adolescență și Familie, sărbatoarea Învierii (Paștele) este cea mai importantă din an, la fel pentru mulți godpodari și gospodinte, întrucât care fiecare se pregătește cu mult timp înainte, respectând toate tradițiile şi obiceiurile din străbuni.
Un obicei mai semnificativ este cutațenia înainte de Paști, care reprezintă o pregătire pentru primirea de către creștini a luminii sfinte într-o atmosferă plăcută și caldă, care aduce în sine renaștere și pace în suflet.
În perioada postului, fiecare familie este preocupată de curățenia generală atât în casă, cât și în toată gospodăria, pentru a întâlni Învierea Domnului într-un mediu curat.
Gospodinele pregătesc casa pentru sărbătoare, iar bărbaților le revine curățenia din gospodărie. Această tradiție se respectă şi în familia CCAF.
Învierea Domnului sau Paștele este una din cele mai așteptate și mai respectate sărbători religioase care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos – Marele îndrumător al omenirii, considerat Fiul lui Dumnezeu.
DISTRIBUIE