×

Primele rezultate frumoase în urma desfășurării campaniei: „Colorează viața unui copil. Devino asistent parental profesionist”

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului în perioada 09.11.2021-25.01.2022, în conformitate cu planul de acțiuni al campaniei de informare și sensibilizare a comunității „Colorează viața unui copil. Devino asistent parental profesionist” , a organizat mai multe acțiuni menite să trezească interesul față de meseria de asistent parental profesionist, după cum urmează:
– Postări pe pagina de facebook cu privire la evenimentele desfășurate în cadrul Serviciului – (broșura informațională în format electronic, istorioare scrise de APP, activitățile cultural-distractive desfășurate în cadrul Serviciului etc.);
– Solicitări către Primăriile suburbane cu privire la organizarea ședințelor de informare a comunității și distribuirea materialului publicitar;
– Adresări către companiile mass-media în scopul derulării spotului publicitar;
– Participarea la emisiuni /reportaje televizate cu implicarea specialiștilor și asistenților parentali;
– Ședință instructiv-metodică cu reprezentanții APL și AT în colaborare cu Primăria Chișinău.
Totodată, menționăm că în cadrul acțiunilor enumerate mai sus au fost distribuite:
– 500 de postere în transportul public urban;
– 900 de postere și 500 de pliante în instituțiile statale și nestatale din toate suburbiile orașului și în DPDC din sectoare.
În urma acțiunilor realizate au parvenit și au fost înregistrate 170 de apeluri telefonice cu privire la solicitarea funcției de asistent parental. Dintre ei, 89 de solicitanți sunt din municipiului Chișinău și 81 aveau domiciliul din republică. Din numărul total de solicitanți 83 au fost refuzați oficial, deoarece nu corespund cerințelor regulamentului și 41 refuzuri personale. Astfel, în perioada dată s-au realizat 14 ședințe informaționale la care au participat 45 de solicitanți, 6 interviuri inițiale și vizite inițiale la domiciliul solicitantului.
Astfel, în proces de evaluare se află 9 solicitanți.
Mizăm în continuare pe receptivitatea locuitorilor mun. Chișinău de a oferi dragoste copiilor rămași temporar fără ocrotire părintească! Astfel, telefonați la numărul de telefon: 022-27-89-60.
DISTRIBUIE