×

Profesioniștii din cadrul instituțiilor rezidențiale vor fi instruiți în domeniul TBRI

Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului informează că în perioada 17-19 august 2021 desfășoară o instruire online cu tematica: „Intervenție relațională bazată pe încredere”, destinată angajaților din instituțiile rezidențiale, complexului de servicii sociale pentru copii în situație de stradă, precum și din DGPDC.

Activitatea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului DGPDC, Sergiu Oceretnîi, ulterior consultantul clinic, practician TBRI și reprezentant OGI în SUA, Leonie Webster a prezentat subiectele care vor fi discutate în cadrul instruirii.

În prima zi a instruirii, participanții vor fi familiarizați cu aspecte privind domeniul TBRI (Intervenția relațională bazată pe relația de încredere).

La fel, vor fi abordate subiecte cu privire la principiile de lucru TBRI, strategii interactive în lucru cu copiii din medii dezavantajate.

Vor fi oferite spre analiză studii de caz referitor la situațiile problematice identificate de profesioniști, dar și oferirea soluțiilor conform principiilor TBRI.

TBRI este o intervenție bazată pe atașament, informată pe traume, care este concepută pentru a satisface nevoile complexe ale copiilor vulnerabili. TBRI folosește principiile de abilitare pentru a răspunde nevoilor fizice, principiile de conectare pentru nevoile de atașament și principiile de corectare pentru dezarmarea comportamentelor bazate pe frică. În timp ce intervenția se bazează pe ani de atașament, procesare senzorială și cercetare în neuroștiințe, bătăile inimii TBRI este conexiunea.

Instruirea este organizată de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului în parteneriat cu A.O. OGI (Open Gate International).

DISTRIBUIE