×

Proiecte binevenite cu impact social! Totalizarea acțiunilor realizate în cadrul Memorandului încheiat între Primăria Capitalei și UNICEF Moldova

O ședință de totalizare privind implementarea acțiunilor din cadrul Memorandului încheiat între Primăria municipiului Chișinău și UNICEF Moldova a avut loc astăzi cu participarea reprezentanților organizației, a viceprimarului de profil Angela Cutasevici, a șefei Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Tatiana Oboroc, dar și a Anei Bezobrazova, șefa secției prevenirea separării de familie din cadrul DGPDC.

Discuțiile s-au axat pe problemele cu care s-au confruntat părțile în cadrul acestui proiect de amploare destinat persoanele defavorizate din Capitală. Totodată, au fost identificate soluții pentru îmbunătățirea activităților din cadrul parteneriatului, inclusiv a celor preconizate.

În linii generale, partenerii s-au arătat satisfăcuți de impactul proiectelor deja realizate care au fost binevenite pentru persoanele aflate în dificultate.

Până în prezent, în cadrul Memorandului încheiat între Primăria municipiului Chișinău și UNICEF Moldova au fost implementate câteva proiecte mari, unele fiind o premieră chiar și la nivel național. Este vorba de primul Centrul maternal de plasament pentru cuplul mamă-copil, cu vârsta mai mare de 6 ani care va activa NON-STOP și absolut GRATUIT, dar și Serviciului social „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”, 10 centre de zi pentru copii în situații de risc fiind deschise de Primăria Chișinău în parteneriat cu UNICEF Moldova.

 Memorandumul de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova prevede acordarea asistenței tehnice pentru asigurarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

DISTRIBUIE