×

Proiectul de creare a Serviciului social Centrul de zi pentru copii cu boli rare în parteneriat cu A.O. „Copiii Ploii”

   Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că la data de 11.02.2022 în parteneriat cu A.O. „Copiii Ploii” a fost inițiat proiectul de creare a Serviciului social Centrul de zi pentru copii cu boli rare.
   În cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat din resursele Uniunii Europene, co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova, în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și A.O. „Institutum Virtutes Civilis”, Asociația Obștească ,,Copii Ploii”, au venit cu propunerea de a susține DGPDC în crearea Serviciului social Centru de zi pentru copii cu boli rare .
   Scopul colaborării între DGPDC și A.O. ,,Copiii Ploii” este de a crea, dezvolta și oferi asistență și îngrijire copiilor cu dizabilități severe, în vederea favorizării independenței și integrării lor în societate.
   Printre avantajele colaborării putem menționa următoarele:
   – serviciul va fi complex dotat de A.O. ,,Copiii Ploii”, din finanțarea din cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat din resursele Uniunii Europene;
   – serviciul va preveni instituționalizarea copiilor cu dizabilități oferind servicii de calitate;
   – copii care sunt la evidența DGPDC vor beneficia de servicii inovatoare, unice în Republica Moldova (de exemplu: canoterapia).
   Va fi primul serviciu creat, la nivel de municipalitate, pentru copii cu boli rare.
 
DISTRIBUIE