×

Reacția Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului privind pozele și declarațiile de pe rețelele de socializare

Cu referire la postarea făcută publică astăzi pe o rețea de socializare a unor fotografii cu un presupus abuz asupra copiilor din serviciile statului, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a înregistrat sesizarea în conformitate cu Instrucțiunile HG 270/2014.

DMPDC dezaprobă orice formă de violență asupra copilului! În calitate de autoritate tutelară ține de responsabilitatea noastră să asigurăm ca fiecare copil plasat în îngrijire alternativă să beneficieze de asistență, grijă și protecție pentru a crește într-un mediu prietenos și prielnic dezvoltării lui fizice și psiho-emoționale.

Astăzi, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, ne dorim ca mesajele noastre să ajungă la cât mai multă lume și, totodată, ne angajăm să intervenim prompt și să soluționăm cazul fiecărui copil care se află în situație de risc. Contăm pe solidaritatea cetățenilor și apreciem când apelați imediat la DMPDC în orice caz real sau bănuit de violență asupra copiilor, la care ați fost martori sau care v-a fost adus la cunoștință. Doar așa și doar împreună putem contribui la siguranța copiilor.

DISTRIBUIE