×

S-a întrunit din nou grupul de lucru în vederea elaborării planului de acțiuni privind implementarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025

Astăzi, 6 aprilie 2021, în cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului s-a desfășurat o nouă ședință online de lucru în vederea elaborării planului de acțiuni privind implementarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025.

La ședință au participat angajații DGPDC și expertul, Sergiu Ostaf contractat UNICEF, care a oferit sugestii, propuneri și ghidare în procesul de elaborarea a planului de acțiuni.

În cadrul ședinței s-au purtat discuții referitor la obiectivul 3 din planul de acțiuni – asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil:

  • Fiecare familie și copil vulnerabili primesc servicii sociale necesare;
  • Fiecare copil este integrat în mediul familial;
  • Fiecare copil și tânăr interesat este ghidat în dezvoltarea profesională și are acces la servicii de formare a deprinderilor de viață independentă.

La fel, s-a discutat și obiectivul 4 – consolidarea sistemului municipal de protecție a copilului.

Planul de acțiuni se elaborează în baza deciziei nr. 11/18 din 16.07.2020 a Consiliului municipal Chișinău cu privire la aprobarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025 și va conține: obiective specifice (preluate din Strategia aprobată); acțiuni/măsuri (preluate din Strategia aprobată); activități de realizare; indicatori de monitorizare (la obiective, acțiuni/măsuri); costuri de implementare (buget); termen de realizare; instituția responsabilă (organizațiile partenere).

Următoarea ședință va avea loc pe data de 13 aprilie, ora 08:30.

DISTRIBUIE