×

Șapte servicii din cadrul Direcției Îngrijire Alternativă și Adopție au primit o donație din partea Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, a Universității de Stat din Moldova

La data de 11 și 13 aprilie, șapte servicii din cadrul Direcției Îngrijire Alternativă și Adopție au primit o donație de cărți din partea Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, a Universității de Stat din Moldova.

Donația vine din partea Asociației Studenților Creștini Ortodocși și Asociația ”Sf. Filaret cel Milostiv” din Iași, fiind compusă dintr-o colecție de cărți pentru diferite vârste și alte cadouri pentru copilași.

Darurile pascale au fost înmânate de către protoiereul Octavian Moșin al Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, doamna Tatiana Oboroc, șef al Direcției generale, doamna Olga Zaharia, șefa Direcției Îngrijire Alternativă și Adopție.

Copii din cadrul serviciilor au întâmpinat oaspeții cu lucrări pascale confecționate manual și flori de primăvară.

Pe parcursul mai multor ani, în baza acordului de parteneriat, ce a fost prelungit în anul 2020, Biserica „Întâmpinarea Domnului”, situată în campusul Universității de Stat din Moldova, ale cărei paroh este protoiereul Octavian Moșin, partener activ al Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, s-a implicat în mai multe activități organizate pentru copiii din evidența Direcției, precum urmează: organizarea Caravanei de Crăciun; Festivalului Pascal; Recitatul de poezii în memoria poetului Nicolae Dabija desfășurată în incinta Bisericii, distribuirea pachetelor alimentare familiilor cu copii aflate în dificultate, donarea stilajurilor și cărților pentru centrele de zi, oferirea hainelor beneficiarilor serviciilor sociale și centrelor de plasament.

În decursul parteneriatului, Biserica „Întâmpinarea Domnului”, în imaginea protoierului Octavian Moșin, a participat activ în ajutorarea familiilor social-vulnerabile, copiilor rămași fără ocrotire părintească și altor categorii de beneficiari, aducând lumină și bunăstare în viața a sute de suflete.

Pe lângă cele menționate, au acordat sprijin și în desfășurarea evenimentelor:

  • 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului,
  • 15 mai – Conferința științifico-practică internațională dedicată Zile Internaționale a Familiei,
  • Aniversarea celor 25 de ani de activitate a Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

Având certitudinea unei colaborări ulterioare la fel de eficiente, exprimăm înaltă recunoştinţă partenerilor pentru activitatea realizată și optăm pentru consolidarea parteneriatului în interesul superior al copilului.

DISTRIBUIE