×

Ședință de instruire a psihologilor din cadrul DGPDC

   Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că la data de 03.12.2021, în incinta Centrului regional „Renașterea”, s-a petrecut o ședință de instruire a psihologilor din cadrul DGPDC cu tema: „Intervenția relațională bazată pe încredere, neuroplasticitatea creierului și importanța atașamentului”.
   Activitatea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului DGPDC, Sergiu Oceretnîi, ulterior consultantul clinic, practician TBRI și reprezentant OGI în SUA, Leonie Webster a prezentat subiectele care vor fi discutate în cadrul instruirii.
   Psihologii au fost familiarizați cu aspecte privind domeniul TBRI (Intervenția relațională bazată pe relația de încredere). De asemenea, ei au avut ocazia să învețe tehnici și instrumente noi în activitatea de lucru cu copii cu trauma de abandon.
   TBRI este o intervenție bazată pe atașament, informată pe traume, care este concepută pentru a satisface nevoile complexe ale copiilor vulnerabili. TBRI folosește principiile de abilitare pentru a răspunde nevoilor fizice, principiile de conectare pentru nevoile de atașament și principiile de corectare pentru dezarmarea comportamentelor bazate pe frică. În timp ce intervenția se bazează pe ani de atașament, procesare senzorială și cercetare în neuroștiințe, bătăile inimii TBRI este conexiunea.
   Psihologul nu se află în cabinet pentru a te judeca, eticheta, apostrofa, reproşa, nu va râde de tine indiferent cât de stupid ţi se pare ceea ce îi povesteşti. Rolul său este de a te asculta, de a te vedea, auzi şi înţelege, de a te susţine şi ghida în demersul tău şi va face asta apelând la empatie, unul dintre atributele esenţiale ale unui psiholog.
   Instruirea a fost organizată de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului,
în parteneriat cu A.O. OGI (Open Gate International).
   În cadrul instruirii șeful Direcției îngrijire alternativă și adopție, Olga Zaharia, a înmânat participanților certificate de instruire.
DISTRIBUIE