×

Ședință de instruire continuă cu tema: „Intervenția relațională bazată pe încredere, exercitarea teoretică și practică”

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că la data de 19.05.2022, începând cu ora 09:30, în incinta Centrului regional „Renașterea”, s-a desfășurat o ședință de instruire continuă cu tema: „Intervenția relațională bazată pe încredere, exercitarea teoretică și practică”.
Subiectele ce au fost abordate în cadrul instruirii au fost prezentate de către consultantul clinic, practician TBRI și reprezentant OGI în SUA, Leonie Webster.
Participanții (specialiștii din cadrul centrelor de plasament și casele comunitare pentru copii) au fost familiarizați cu aspecte privind domeniul TBRI (realizarea instruirii continue, analiza situațiilor problematice și oferirea soluțiilor aplicabile conform principiilor TBRI).
TBRI este o intervenție bazată pe atașament, informată pe traume, care este concepută pentru a satisface nevoile complexe ale copiilor vulnerabili. TBRI folosește principiile de abilitare pentru a răspunde nevoilor fizice, principiile de conectare pentru nevoile de atașament și principiile de corectare pentru dezarmarea comportamentelor bazate pe frică.

 

DISTRIBUIE