×

Ședință de instruire continuă cu tema: „Intervenția relațională bazată pe încredere, exercitarea teoretică și practică”

   Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că la data de 18.05.2022, începând cu ora 09:30, în incinta Centrului regional „Renașterea”, s-a desfășurat o ședință de instruire continuă cu tema: „Intervenția relațională bazată pe încredere, exercitarea teoretică și practică”.
   Activitatea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului DGPDC, Sergiu Oceretnîi, ulterior consultantul clinic, practician TBRI și reprezentant OGI în SUA, Leonie Webster, care a prezentat subiectele ce au fost abordate în cadrul instruirii.
   Participanții (asistenții parentali profesioniști, părinții educatori și specialiștii din cadrul Serviciul de asistență parentală profesionistă) au fost familiarizați cu aspecte privind domeniul TBRI ( realizarea instruirii continue, analiza situațiilor problematice și oferirea soluțiilor aplicabile conform principiilor TBRI).
   TBRI este o intervenție bazată pe atașament, informată pe traume, care este concepută pentru a satisface nevoile complexe ale copiilor vulnerabili. TBRI folosește principiile de abilitare pentru a răspunde nevoilor fizice, principiile de conectare pentru nevoile de atașament și principiile de corectare pentru dezarmarea comportamentelor bazate pe frică.
  Instruirea a fost organizată de Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, Direcția Îngrijire Alternativă și Adopție în parteneriat cu A.O. OGI (Open Gate International).
Mulțumim tuturor pentru implicare!
DISTRIBUIE