×

Ședință de instruire continuă cu tema: „Intervenția relațională bazată pe încredere, neuroplasticitatea creierului și importanța atașamentului”

   Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că astăzi, 02.12.2021, începând cu ora 10:30, în incinta Centrului regional „Renașterea”, se desfășoară o ședință de instruire continuă cu tema: „Intervenția relațională bazată pe încredere, neuroplasticitatea creierului și importanța atașamentului”.
   Activitatea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului DGPDC, Sergiu Oceretnîi, ulterior consultantul clinic, practician TBRI și reprezentant OGI în SUA, Leonie Webster a prezentat subiectele care vor fi discutate în cadrul instruirii.
   Participanții (pedagogi și asistenți sociali din centrele statale de plasament) vor fi familiarizați cu aspecte privind domeniul TBRI (Intervenția relațională bazată pe relația de încredere).
La fel, vor fi abordate subiecte cu privire la principiile de lucru TBRI, studiul neuroplasticității creierului și importanței atașamentului.
Vor fi oferite spre analiză studii de caz referitoare la situațiile problematice identificate de profesioniști, dar și oferirea soluțiilor conform principiilor TBRI.
   TBRI este o intervenție bazată pe atașament, informată pe traume, care este concepută pentru a satisface nevoile complexe ale copiilor vulnerabili. TBRI folosește principiile de abilitare pentru a răspunde nevoilor fizice, principiile de conectare pentru nevoile de atașament și principiile de corectare pentru dezarmarea comportamentelor bazate pe frică.
   Instruirea este organizată de Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, Direcția Îngrijire Alternativă și Adopție în parteneriat cu A.O. OGI (Open Gate International).
DISTRIBUIE