×

Ședință de instruire cu participarea specialiștilor principali din cadrul DPDC Buiucani, Centru, Ciocana și managerii de centre

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că la data de 23.02.2022, în sala de ședințe s-a desfășurat o ședință de instruire cu participarea specialiștilor principali din cadrul DPDC Buiucani, Centru, Ciocana și managerii de centre.
Activitatea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului DGPDC, domnul Sergiu Oceretnîi. După care, doamna Tamara Tentiuc, șef al Direcției drepturilor copilului din cadrul Oficiului Avocatului Poporului a ținut un discurs despre rolul pedagogului în ascultarea copilului privind cauzele de stabilire a domiciliului, plecarea peste hotare, decăderi/restabiliri din/ în drepturile părintești, stabilirea/contestarea paternității, schimbul numelui de familie, stabilirea întrevederii cu unul dintre părinți care locuiește separat, încuviințarea adopției și stabilirea formei de protecție.
De asemenea, un subiect care a animat participanții a fost cel legat de circumstanțele în care mărturiile unui copil pot deveni niște probe incontestabile în instanțele de judecată.
Mulțumim tuturor pentru frumoasa experiență și contribuția adusă întru buna desfășurare a ședinței de instruire.

DISTRIBUIE