×

Ședință de lucru în vederea discutării situației unor beneficiari plasați în Serviciul social Casa comunitară pentru copii cu dezabilități severe

În cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului a avut loc o ședință de lucru cu echipa multidisciplinară în vederea discutării situației unor beneficiari plasați în Serviciul social Casa comunitară pentru copii cu dezabilități severe.
Casa comunitară este o instituție socială specializată, aflată în subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, fiind destinată copiilor cu dizabilități asociate și severe, care necesită asigurarea continuă a condițiilor minime de existență, protecție, îngrijire și asistență, pentru a se dezvolta și a se încadra în comunitate. Capacitatea centrului este maxim de 12 beneficiari.
Scopul Serviciului este îngrijirea permanentă, dezvoltarea aptitudinilor de autoservire și socializare a beneficiarilor în vederea asigurării acestora cu un mod de viață pe cât este posibil apropiat de cel obișnuit comunității, pentru a facilita creșterea capacității lor de a se (re)integra în familie și societate.
DISTRIBUIE