×

Ședința de lucru online a specialiștilor în domeniul protecției drepturilor copilului privind implementarea Legii nr. 299/2018 privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant

Astăzi, 6 aprilie 2021, șeful interimar al Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, Sergiu Oceretnîi, împreună cu șeful interimar al Direcție reintegrare familială și adopție, Olga Zaharia și pedagogul organizator în protecția copilului aflat în conflict cu legea, Alexandru Doncenco, au participat la ședința de lucru online a specialiștilor în domeniul protecției drepturilor copilului privind implementarea Legii nr. 299/2018 privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant.

În cadrul ședinței a fost puse în discuție scopurile, obiectivele și acțiunile Studiului ,,Mecanismul inter-instituțional de lucru cu copiii în conflict cu legea și copiii sub vârsta răspunderii penale. Noi abordări la nivel local în regiunile Bălți, Orhei, Ungheni, Căușeni și Leova”, propunerile privind îmbunătățirea / dezvoltarea cadrului normativ și a serviciilor destinate copiilor cu comportament deviant.

La finalul ședinței a fost prezentată experiența Autorităților Tutelare Teritoriale în contextul aplicării prevederilor Legii nr. 299/2018 privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant.

 

 

DISTRIBUIE