×

Ședință de potrivire teoretică a copiilor din plasament cu asistentul parental profesionist

   Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că astăzi, 15.12.2021, a avut loc o ședință de potrivire teoretică a copiilor din plasament cu asistentul parental profesionist.
   Scopul ședinței a fost de a găsi o formă de plasament de tip familial pentru un copil din plasament de tip rezidențial. Fiecare manager al serviciului APP a relatat competențele profesionale ale asistentului parental profesionist.
De asemenea, managerul Centrului municipal de plasament și reabilitare pentru copiii de vârstă fragedă din Chișinău și specialistul principal în protecția drepturilor copilului din sector au prezentat rapoartele de evaluare complexă ale copiilor.
Reamintim că misiunea Direcției Generale constă în monitorizarea respectării drepturilor copilului în municipiul Chișinău și protecția copiilor aflați în situație de risc, a copiilor victime și potențiale victime ale violenței, neglijării, abuzurilor, exploatării în toate mediile, precum și asistența familiilor cu copii pentru prevenirea intrării lor în dificultate, dar și pentru depășirea situațiilor de risc cu care se confruntă acestea.
DISTRIBUIE