×

Ședință instructiv-metodică privind implementarea Legii nr.140/2013

   Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a organizat la 24 noiembrie curent, în incinta Preturii sectorul Rîșcani, ședința instructiv-metodică pentru primarii și asistenții sociali din Chișinău și suburbii, privind implementarea Legii nr.140/2013.
  Obiectivul principal al acestei ședințe a fost consolidarea procesului de soluționare a cazurilor și stabilirea statutului prin delimitarea atribuțiilor și identificarea unor metode eficiente de intervenție și aplicare a bunelor practici.
La instruire i-am avut ca oaspeți pe doamna Viceprimar, Angela Cutasevici și pe doamna Valentina Ghenciu, coordonator de proiecte A.O LUMOS Fundation.
Printre subiectele abordate s-au numărat:
1. Implementarea Legii Republicii Moldova nr.140 din 16.06.2013 privind protecția special a copiilor în situație de risc și a copiilor separați de părinți;
2. Determinarea statutului juridic a copiilor separați de părinți. Condiții și practici prin perspectiva Legiii nr. 140/2013;
3. Probleme frecvent întâlnite în procesul de instrumentare a cazurilor copiilor din plasament, aflați în Serviciul de asistență parentală profesionistă din mun. Chișinău.
Sesiunea de întrebări-răspunsuri și concluzii a clarificat toate momentele dificile abordate.
Mulțumim tuturor pentru colaborare și implicare!

 

 

DISTRIBUIE