×

Seminar instructiv-metodic: „Stabilirea și achitarea indemnizațiilor pentru unele categorii de copii și tineri”

   La data de 20 iulie 2022, în sala de ședințe a Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, s-a desfășurat seminarul instructiv- metodic: Stabilirea și achitarea indemnizațiilor pentru unele categorii de copii și tineri, cu participarea domnului Sergiu Oceretnîi, șef al DGPDC și specialiștii responsabili de stabilirea și acordarea indemnizațiilor din cadrul DGPDC și a primăriilor din suburbii.
   Scopul seminarului: Administrarea activităților pentru îmbunătățirea implementării legislației în vigoare din domeniu, cât și generarea unor decizii performante în viitor.
   În cadrul seminarului s-a discutat despre prezentarea rezultatelor evaluării privind stabilirea și acordarea indemnizațiilor din cadrul DGPDC și a primăriilor din suburbii, moderator fiind doamna Valentina Canariov, specialist principal, DÎAA.
  De asemenea, doamna Antonina Camerzan, coordonator de proiect AO AVE Copiii a abordat subiectul legat de suportul copiilor și tinerilor ieșiți din îngrijire alternativă (prevederi legale).
Totodată, s-a pus în discuție și procedura stabilirii și achitării indemnizațiilor prevăzute de HG nr.132/2020 – pas cu pas.
Seminarul s-a încheiat cu o rundă de întrebări și răspunsuri. Mulțumim tuturor pentru implicare!

 

DISTRIBUIE