×

Seminarul cu tema: Asigurarea garanțiilor protecției de discriminare pe criteriu de dizabilitate în domeniul protecției drepturilor copilului

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că la data de 18.03.2022, în sala de ședințe s-a desfășurat seminarul cu tema: Asigurarea garanțiilor protecției de discriminare pe criteriu de dizabilitate în domeniul protecției drepturilor copilului, cu participarea specialiștilor principali din cadrul DPDC de sector și managerii de centre.
Activitatea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului DGPDC, domnul Sergiu Oceretnîi. După care, doamna Tamara Tentiuc, șef al Direcției drepturilor copilului din cadrul Oficiului Avocatului Poporului a ținut un discurs despre cadrul legal internațional și național în protecția copilului și despre Prevederile Convenției ONU pentru Drepturile Copilului.
După care, a urmat prezentarea expertului în drepturile persoanelor cu dizabilități, domnul Arcadiei Astrahan, care a vorbit despre Convenția ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități și despre paradigma socială în domeniul dizabilităților.
De asemenea, un subiect important a fost cel legat de discriminarea pe criteriu de dizabilitate mintală (psihosocială și intelectuală).     Mecanisme de protecție națională și internațională, prezentat de către reprezentatul Consiliului Național pentru Asigurarea Egalității.
Pe această cale, DGPDC mulțumește tuturor pentru frumoasa experiență și contribuția adusă întru buna desfășurare a seminarului.

 

DISTRIBUIE