×

Serviciul de zi pentru copii până la 3 ani (Creșă) destinat copiilor din familii social-vulnerabile

Serviciul de zi pentru copii până la 3 ani (Creșă) din cadrul Centrului Municipal de Plasament și Reabilitare a Copiilor de Vârstă Fragedă (subdiviziune a Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului) este un serviciu social destinat familiilor social-vulnerabile în vederea prevenirii separării copilului de familie.
Scopul Serviciului Creșă este prevenirea separării copilului cu vârsta cuprinsă între 4 luni – 3 ani de mediul familial, proveniți din familii social-vulnerabile, prin asigurarea serviciilor de îngrijire și educare.
Obiectivele Serviciului Creșă sunt:
✅ promovarea interesului superior al copilului;
✅ susținerea familiei în depășirea situațiilor de risc și prevenirea separării copilului de familie;
✅ consolidarea competențelor parentale;
✅ protecție împotriva oricărei forme de abuz;
✅ crearea condițiilor de creștere și dezvoltare a copilului
conform vârstei, stimularea potențialului native, a creativității și a independenței.
Serviciul Creșă este un serviciu de zi și activează de luni până vineri, de la orele 7.00 – 19.00.
⚠️Pentru înscrierea în serviciu reprezentantul legal al copilului trebuie să depună o cerere cu privire la admiterea în Serviciul Creșă la Direcția pentru protecția copilului de sector sau autoritatea tutelară locală, în dependență de caz, în urma căreia specialistul responsabil din cadrul DPDC de sector sau comune evaluează timp de 30 de zile familia, conform managementului de caz.
❗️În baza evaluării, DPDC de sector / autoritatea tutelară locală prezintă un set de acte la Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate, care după examinarea cazului decide asupra înmatriculării copilului în Serviciu Creșă.
Foto-simbol
Sursa: Cresa Pinochio România
DISTRIBUIE