×

Serviciul Echipa mobilă a primit o mașină nouă cumpărată din resursele Uniunii Europene și ale Fundației Soros Moldova

   Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că la data de 18.07.2022, șase organizații care prestează servicii sociale din întreaga țară au primit unități de transport noi, grație sprijinului Uniunii Europene și Fundației Soros Moldova. Serviciul Echipă Mobilă din Chișinău, din cadrul DGPDC va aduce serviciile mai aproape de beneficiari. La eveniment a fost prezent și șeful DGPDC, domnul Sergiu Oceretnîi, care a mulțumit pentru acest gest de generozitate, menționând că această unitate de transport a fost mult așteptată pentru acordarea serviciilor rapide și calitative copiilor.
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a subliniat că „Mijloacele de transport pe care le transmitem astăzi vor face munca prestatorilor de servicii sociale mai ușoară și vor contribui la creșterea numărului de beneficiari ai serviciilor.”.
Serviciul Echipa mobilă va oferi servicii specializate calificate copiilor și adulților cu dizabilități. „Acest automobil va oferi serviciului pe care îl dezvoltăm posibilitate să ajungă rapid și să ofere servicii specializate calitative pentru aproximativ 50 de copii cu dizabilități severe din municipiul Chișinău, unde există o mare necesitate pentru un asemenea serviciu. Echipa mobilă va include un psiholog, un kinetoterapeut, un logoped și un asistent social care vor oferi suport familiei în depășirea dificultăților, la dezvoltarea deprinderilor de autonomie personală a copilului și la dezvoltarea abilităților în funcție de potențialul copilului”, a declarat Galina Climov, directoare executivă a Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova.

 

 

 

 

DISTRIBUIE