×

Sesiune de instruire: „Protecția copiilor refugiați din Ucraina: elemente principale, practici, provocări și soluții”

   Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că astăzi, 03.08.2022, s-a desfășurat o sesiune de instruire pentru specialiștii DGPDC, organizată și condusă de formatorii calificați: Mariana Ianachevici și Constanța Gaideu. Eveniment susținut în cadrul Proiectului „Protecția copiilor neînsoțiți și separați de familie în situații de urgență”, implementat de AO Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei AVE Copiii cu suportul UNICEF Moldova.
   La ședință a participat și șeful DGPDC, domnul Sergiu Oceretnîi, care a salutat prezența și implicarea fiecărui angajat al DGPDC.

Subiectul de bază abordat a fost: Copiii refugiați din Ucraina: protecție internațională, statut, cadru local de referință, dezbateri și întrebări.

   Sprijinul și ajutorul celor din jur este imperios necesar pentru Copiii Refugiați din Ucraina. Printre primele lucruri pe care echipa Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului le oferă copiilor refugiați din Ucraina se numără cazare, adăpost, produse de primă necesitate și jucării, care le aduc bucurie și o stare de liniște.
Mulțumim tuturor pentru implicare!
 
 
DISTRIBUIE