×

Grație parteneriatului dintre DGPDC și Fundația Terre des hommes – Moldova, tabăra de zi „Dor de vară” și-a început activitatea

   Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează, că în această săptămână a fost dat start primului tur al taberei de zi „Dor de vară” din cadrul CCCT „Buburuza” din sectorul Centru.
Acest proiect a fost posibil grație parteneriatului dintre Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului și Fundația Terre des hommes – Moldova.
Pe parcursul întregii săptămâni, copiii au fost implicați în diverse activități interactive, atât în cadrul centrului, cât și în alte instituții. Cei de la Biblioteca Adam Mickiewicz, sub egida Programului estival „Provocarea verii 2022”, ne-au relatat din istoria, cultura și arta Poloniei, prezentându-ne iubiții eroi ai copiilor din animația națională poloneză. Biblioteca Ovidius, în cadrul aceluiaș program, ne-au primit cu o prezentare de carte pentru copii – „Motănașul din flori” – a autoarei Lucreția Bârlădeanu. De asemenea, am avut ocazia să participăm la două ateliere cu tematicile: „Istoria și arta scrisului” și „Meserii populare” în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei.
    În această săptămână psihologii de la Centrul „Accept” ne-au explicat rolul emoțiilor în viața noastră și au reușit să ne trezească cu adevărat emoții pozitive prin activitatea lor interesantă. Urmează alte evenimente speciale, cu un program activ și vesel cu scopul de a-i vedea pe copii fericiți, plini de viață, aproape de natură, neobosiți de joaca între prieteni și mai departe de gadgeturi și telefoane. Tabăra de zi este realizată de CCCT „Buburuza” în cadrul proiectului „Răspuns de urgență la nevoile psihosociale ale copiilor, tinerilor și mamelor venite din Ucraina în Moldova” , implementat de Fundația Terre des hommes – Moldova cu suportul financiar al Fundației WISE Phylantropy Advisors.
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane stând jos, persoane în picioare şi interiorAr putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi interiorAr putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane stând jos, persoane în picioare, interior şi text care spune „A G гуашь”Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi interior
DISTRIBUIE