×

Tabăra de vară în cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului – turul I

Turul I ale taberelor de vară în cadrul Centrelor comunitare pentru copii și tineri, a Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, cu tematica ,,Explorăm vara cu siguranță și protecție” a luat sfârșit.

Pe parcursul zilelor de 05-09 iunie 2023, copiii din familiile social-vulnerabile,  inclusiv copiii din familiile refugiaților din Ucraina, au avut parte de o vacanță adevărată, plină de emoții pozitive și experiențe noi.

Programul taberelor include o varietate de activități interactive, educative și distractive. Tabăra este organizată în două schimburi.

În cadrul celor 25 de Centre comunitare pentru copii și tineri au fost desfășurate mai multe activități atât educative, cât și distractive, printre care:

În sectorul Botanica, copiii din cadrul Centrului ,,Creativ” au făcut cunoștință cu arta croșetării, confecționând păpuși colorate. Centrul ,,Cosmos” a desfășurat câteva activități distractive în aer liber, unde pe lângă jocuri dinamice, copii au organizat o expoziție de desene cu cretă, pe cărările parcului. Centrul ,,Viitorul” le-a propus copiilor o serie de jocuri de masă, iar după copii au confecționat mai multe lucrări într-un mic atelier de creație.

În sectorul Centru, copii din cadrul Centrului ,,Elada” s-au implicat activ în diverse activități sportive. Scopul activităților sportive este acela de a îmbunătăți și de a dezvolta abilitățile și aptitudinile fizice ale unei copiilor.

Prin practicarea regulată a activităților sportive, indivizii își dezvoltă capacitățile motrice în mai multe moduri: coordonarea motorie, agilitatea și flexibilitatea, viteza și reacția: Unele sporturi se bazează pe viteza de reacție și deplasare rapidă, forța și rezistența, echilibrul și controlul motor.

Copii au realizat activități atât în aer liber, jucând football sau implicându-se în jocuri competitive de echipă, cât și în cadrul centrului amenajat conform necesităților pentru o bună desfășurare a activității.

În cadrul sectorului Râșcani, copiii din Centrul ,,Cosmos” au întâlnit scriitoarea Victoria Fonari în incinta Centrului Academic Mihai Eminescu. Pedagogii Centrului ,,Satelit”, pe lângă jocurile de masă și concursul de lucrări ,Protejați cunoaștem lumea!”,  au organizat o excursie pentru copii la Biserica de lemn din Chișinău.

În sectorul Buiucani, Centrele ,,Vatra” și ,,Eurica”, au bucurat copii cu o vizită la Teatrul ,,Licurici”. Copiii au fost implicați activ într-o varietate de jocuri în aer liber cu tematica: „Exploram vara cu protecție și siguranță în comunitate!”

 

În sectorul Ciocana, copiii din cadrul Centrul ,,Convorbitorul” au vizitat Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei, regiunea denumită Vivarium, un spațiu închis unde pot fi găsite reptile, papagali ondulați, hulubi basarabeni, cacadu, peștișori, iar în aer liber este o minigrădină botanică și o minigrădină zoologică. Copiii au avut posibilitatea de explora natura exotică, acumulând multe cunoștințe noi despre flora și fauna Terrei.

Cu toate că turul I a durat doar 5 zile, diversitatea programului a creat niște amintiri deosebite și plăcute în viața copiilor.


Înscrierea prealabilă la programul selectat îl puteți face prin depunerea cererii la Centrele comunitare pentru copii și tineri din sector sau la numărul de telefon: (022) 22-61-00

 

DISTRIBUIE