×

Tabere tematice de vară pentru copiii din comunitate

Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului a desfășurat la data de 03.06.2021 o ședință instructivă cu specialiștii principali în domeniul socio-educativ din sectoare.
În cadrul ședinței au fost abordate următoarele subiecte: corectitudinea completării Formularului pentru crearea tabelului unic cu toate ofertele taberelor tematice de vară; recomandări cu privire la elaborarea Programului de activitate al taberelor tematice; pregătirea taberelor pentru activitate în perioada estivală cu respectarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19 (de distanțare fizică, igienizarea și dezinfectarea spațiilor), dotarea cu utilajul/materialul necesar, completarea taberelor cu cadre didactice etc.
Anul acesta, pentru perioada estivală, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului își propune să organizeze un spectru larg de activități distractive, culturale, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri între artiști și copii cu potențial artistic, masterclass-uri etc. în cele 27 de Centre comunitare pentru copii și tineri din municipiul Chișinău.
Scopul organizării: taberele tematice reprezintă o alternativă oportună și utilă de a petrece timpul liber din vacanța de vară, o activitate de calitate derulată într-un cadru organizat, alături de pedagogi și asistenți sociali dedicați, pasionați de dans, muzică, coregrafie, arta teatrală și sport.
Impactul acestor activități va spori creativitatea, spiritul competitiv, originalitatea şi ingeniozitatea copiilor în cadrul diverselor competiţii artistice, va deschide noi perspective de cunoaştere şi abordare a drepturilor copilului aflat în situație de risc.
DISTRIBUIE