×

Un singur apel poate salva vieți

  Ar putea fi o imagine cu copil şi în aer liber
În brațele mamei, răul nu există. Toți copiii merită să se simtă iubiți și protejați, indiferent dacă mama este sau nu lângă ei.
Luând în considerație tragedia care a avut loc în acest weekend, într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, și care s-a soldat cu decesul unui copil, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, face un apel către toți membrii comunității să nu fie indiferenți și să sesizeze cazurile suspecte de violență, neglijare, exploatare și alte forme de abuz asupra copiilor.
Să ajuți e mai ușor decât crezi. Un apel la acest număr poate salva vieți: 022-22-61-00.
Vă reamintim, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului acționând în interesul superior al copilului, oferă, conform atribuțiilor funcționale, asistență, susținere, informare și acțiuni de prevenire a familiilor cu copii aflați în situație de risc.
• Asistență psihologică;Direcția prestează următoarele tipuri de servicii:
• Servicii juridice;
• Serviciul de sprijin familial cu posibilitatea acordării suportului bănesc în cazuri dificile;
• Servicii specializate pentru copii cu dizabilități;
• Servicii de informare și altele.
În cazul când părinții sunt plecați peste hotare sau în altă localitate, intervenim cu rugămintea să vă adresați la Direcțiile pentru protecția drepturilor copilului de sector, pentru a se institui custodia în baza Legii 140 din 14.06.2013 privind protecția specială a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți, art. 13.
1. DPDC sec. Centru, str. Bulgară 43, tel: 022 54 65 15;
2. DPDC sec. Botanica, str. Teilor 10, tel: 022 76 35 86;
3. DPDC sec. Buiucani, str. M. Viteazu 2, tel: 022 29 50 27;
4. DPDC sec. Ciocana, str. M. cel Bătrân 16, tel: 022 33 19 35;
5. DPDC sec. Râșcani, str. S. Lazo 27/1, tel: 022 29 34 67;
Pentru a preveni situațiile cu precedent neplăcut, familiile monoparentale pot beneficia de Serviciul de zi pentru copii de la 04 luni – 3 ani „Creșă” în cadrul Centrului Municipal de Plasament și Reabilitare a Copiilor de Vârstă Fragedă.
Nimic nu este mai de preț în lume, decât copiii noștri. Ei trebuie să simtă mereu dragostea și protecția noastră. Doar împreună putem construi o lume sigură pentru ei!
DISTRIBUIE