×

Vizită cu emoții la cei care stau la straja siguranței noastre! Detașamentul pompieri și salvatori din sectorul Centru al Capitalei i-a găzduit pentru copiii din trei centre municipale

Detașamentul de pompieri și salvatori din sectorul Centru al Capitalei a fost gazdă pentru beneficiarii a trei centre din Chișinău: Serviciul social Centrul de zi pentru copii cu boli rare și autism ”Fluturele Albastru”, Complexul de servicii sociale pentru copii în situație de stradă și Centrul de reabilitare socială a copiilor „Casa Gavroche”.

Copii au aflat până în cele mai mici detalii ce se află în mașina pompierilor și salvatorilor, cât de importantă este munca acestora, în ce condiții intervin și cu ce echipamente. Totodată, micuții au aflat cât este de periculos jocul cu focul și ce au de făcut în situații de risc.

Adulții au fost și ei informați despre măsurile antiincediu, inclusiv despre sistemele care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui, dar nici din instituții.

Copiii au avut ocazia să urce în mașina pompierilor și chiar să țină în mâini furtunul cu apă. Momentul i-a emoționat.

Pompierii și salvatorii au apreciat interesul micuților pentru activitatea deloc ușoară pe care o desfășoară. În final, copiii le-au adus mulțumiri pentru devotamentul lor, dar și sacrificiul pe care îl fac zi de zi fiind la straja siguranței oamenilor și le-au urat mult curaj.

 

DISTRIBUIE