×

Vizită de lucru la Centrul maternal „În brațele mamei” din cadrul Misiunii Sociale „Diaconia”

Astăzi, șeful interimar al Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, Sergiu Oceretnîi, împreună cu șeful interimar al Direcției reintegrare familială și adopție, Olga Zaharia, au întreprins o vizită de lucru la Misiunea Socială „Diaconia”.
Reprezentanții Direcției au vizitat Așezământul social ,,Sfântul Iosif cel Milostiv” fondat de către Misiunea Socială „Diaconia” și Centrul maternal „În brațele mamei”, care are drept scop de a ajuta grupul vulnerabil, cel al mamelor singure, să se reintegreze în familie și comunitate.
Centrul maternal ,,În brațele mamei” este astăzi casa părintească pentru mai mult de 120 de copii, e locul în care fiecare beneficiar este ajutat cu respect și căldură, indiferent de situația care a determinat să acceseze serviciile centrului dat.
Pe parcursul întrevederii, s-a discutat despre consolidarea parteneriatului dintre DGPDC și Misiunea Socială ,,Diaconia”.
Totodată, oaspeții s-au familiarizat cu condițiile de trai a beneficiarilor și specificul serviciului ce este prestat de asociația menționată.
Misiunea Socială ,,Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a fost înființată la inițiativa unui grup de tineri voluntari, de aproximativ 20 de ani, organizația creează și dezvoltă modele de intervenție socială, având la bază nevoile reale ale oamenilor.
În cadrul vizitei, șeful interimar a înmânat o scrisoare de mulțumire pentru actul de caritate oferit celor 720 copii din cadrul centrelor de plasament și serviciile sociale ale DGPDC.
   
DISTRIBUIE