×

Vouchere alimentare oferite beneficiarilor din serviciul social “Locuința socială asistată”

Din 1 martie 2023, sunt distribuite vouchere alimentare tinerilor din serviciul social “Locuința socială asistată”. Voucherele alimentare sunt bunuri valorice folosite ca instrument de plată pentru produsele alimentare în cadrul serviciul social „Locuința Socială Asistată” din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

☑Potrivit noului Regulament al serviciului, beneficiarilor li se acoperă cheltuielile de întreținere a locuințelor și de alimentație, pe perioada aflării în serviciu.

☑În acest context, voucerile alimentare vor contribui la dezvoltarea deprinderilor de viață zilnicănutriție, planificarea meniului, cumpărarea alimentelor, pregătirea acestora pentru hrana zilnică. Toate acțiunile vor fi realizate cu susținerea pedagogilor sociali.

👇👇👇👇👇

În cadrul proiectului tinerilor li se oferă asistență specializată, orientare profesională și facilitarea integrării educaționale și socio-profesionale.

Acțiunile se desfășoară în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care prevede acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

 

DISTRIBUIE