×

Ziua Internațională a Copilului continuă și sâmbătă, 5 iunie 2021

Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului informează despre continuarea desfășurării acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice dedicate Zilei Internaționale a Copiilor – 1 iunie, care vor avea loc pe data de 05 iunie 2021, în centrul, cât și în sectoarele capitalei https://www.chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=403&id=34002&t=/Presa/Comunicate-de-presa/Evenimentele-dedicate-Zilei-Internationale-a-Copiilor-1-Iunie-2021-sunt-programate-pentru-ziua-de-sambata-5-iunie-2021.

Menționăm, că DGPDC a marcat Ziua Internațională a Copilului, pe data de 1 iunie, la Grădina Zoologică. Însoțiți de pedagogi, 1330 de beneficiari – 330 din centrele de plasament și 1000 din centrele comunitare pentru copii și tineri, au mers în excursie, unde au vizitat diverse specii de animale și păsări https://dgpdc.md/de-ziua-lor-copiii-au-sarbatorit-admirand-animalele-si-pasarile-la-zoo/.

Copiii au avut posibilitatea să se bucure de activități distractive și după data de 1 iunie, aceștia au continuat să viziteze Muzeul Național al Moldovei, Muzeul  Național de Etnografie și Istorie Naturală, Bardar ZOO Club, au urmărit spectacole la Teatrul „Ion Creangă” și Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” https://dgpdc.md/directia-generala-pentru-protectia-drepturilor-copilului-informeaza-despre-activitatile-desfasurate-in-contextul-zilei-internationale-a-copilului-1-iunie-2021/.

Anul acesta, pentru perioada estivală, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului își propune să organizeze un spectru larg de activități distractive, culturale, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri între artiști și copii cu potențial artistic, masterclass-uri etc., în cele 27 de Centre comunitare pentru copii și tineri din municipiul Chișinău.

Taberele tematice reprezintă o alternativă oportună și utilă de a petrece timpul liber din vacanța de vară, o activitate de calitate derulată într-un cadru organizat, alături de pedagogi și asistenți sociali dedicați, pasionați de dans, muzică, coregrafie, arta teatrală și sport.

Copiii rămași fără ocrotire părintească din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului” vor fi asanați în tabăra „Poienița veselă” (159 de copii), cu scutire integrală de plată. Copii își vor începe odihna în tabără luni, 07 iunie 2021 https://www.chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=403&id=33944&t=/Presa/Comunicate-de-presa/Organizarea-i-desfaurarea-odihnei-de-vara-a-elevilor-in-sezonul-estival-2021.

La sfârșitul anului 2020, în evidența DGPDC au fost înregistrați 337 copii, separați de părinți – 857, copii plasați de urgență – 6, plasament planificat – 640, adopție – 347, plasament rezidențial – 231, servicii specializate de zi și centre comunitare pentru copii și tineri – 4000, copii beneficiari de sprijin familial – 3580.

Acțiunile și activitățile consacrate Zilei Internaționale a Copiilor sunt organizate de Direcția Cultură, în colaborare cu preturile de sector, Direcția generală educație, tineret și sport și Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului sub patronajul Primarului General al municipiului Chișinău, Domnul Ion CEBAN.

DISTRIBUIE