×

Ziua Mondială a Alfabetizării

Ziua internaţională pentru alfabetizare, marcată în fiecare an la data de 8 septembrie, a fost iniţiată cu ocazia Conferinţei mondiale a miniştrilor educaţiei privind eradicarea analfabetismului, desfăşurată la Teheran, în perioada 8-19 septembrie1965.
Se consideră că alfabetizarea este una dintre cele mai mari realizări obţinute de către omenire, drept argument fiind alfabetizarea a peste 4 miliarde de locuitori ai planetei.
Potrivit UNESCO, în 11 ţări, mai mult de 50% din adulţi sunt analfabeţi, astfel este necesar de asumat un mai mare angajament politic pentru a promova alfabetizarea. această mişcare trebuie să fie însoţită de fonduri suficiente pentru a dezvolta programe care să dovedească eficacitatea.
Anul acesta Ziua internaţională pentru alfabetizare va oferi ocazia de a reflecta şi de a discuta felul în care metodele pedagogice şi metodologiile didactice inovatoare şi eficiente pot fi utilizate în programe de alfabetizare pentru tineri şi adulţi pentru a face faţă în perioada pandemiei şi după aceasta.
DISTRIBUIE