×

Ziua Mondială a Animalelor, fiinţe care ne înfrumuseţează viaţa

În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor, ziua tuturor acelor fiinţe care ne înfrumuseţează viaţa.

 

Ziua Mondială a Animalelor este o zi specială dedicată vieţii animalelor şi legăturii noastre cu ele. Această sărbătoare recunoaşte locul pe care animalele îl au în viaţa noastră, atît cele de companie, care ne sunt alături şi ne aduc bucurie în fiecare zi, cît şi toate celelalte animale de pe Pamînt, care nu sunt în preajma noastră, dar au nevoie de noi.

Iniţiată în 1931 la Florenţa (Italia), ca modalitate de a face cunoscută situaţia speciilor aflate în pericol, Ziua Mondială a Animalelor a ajuns cu timpul sa fie celebrată pretutindeni pe glob ca zi a tuturor animalelor. Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor este „de a ridica statutul animalelor, în scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare de pe glob, pentru a face lumea un loc mai bun pentru toate animalele. Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a lor este întotdeauna răsplătită.

Lumea animală este afectată atât local, cât şi la general de agricultură, industrie şi urbanizare. Animalele pot să dispară din diferite cauze (schimbări climatice, concurenţa cu alte specii etc.), însă factorul principal este cel antropic.

Să iubim animalele și să avem grijă de ele!

DISTRIBUIE