×

Ziua Mondială a Turismului! Chișinăul – o destinație demnă pentru turiști

Astăzi, 27 septembrie, este marcată Ziua Mondială a Turismului. Aceasta a fost declarată în anul 1979 în orașul spaniol Torremolinos de către Adunarea Generală a Organizației Mondiale a Turismului.

 

Ziua mondială a turismului este marcată de către 159 de ţări, şase membri asociaţi, doi observatori şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) – agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980. În această zi se desfîșoară diverse evenimente și festivaluri dedicate turismului și businessului turistic.

Scopul celebrării Zilei Internaționale a Turismului este de a determina comunitatea internațională să conștientizeze importanța turismului și a valorilor pe care le promovează, cum sînt cele culturale, sociale, politice și economice, precum și  dezvoltarea relațiilor între popoarele din diferite țări.

Acesta este în primul rând o sărbătoare pentru oricine iubește să călătorească,  precum și pentru cei care lucrează direct în activitatea de turism: angajați ai agențiilor de turism,  managerii și personalul de complexe hoteliere – toți cei care, într-un fel sau altul, oferă o vacanță confortabilă și sigură.

Ziua mondială a turismului din acest an este sărbătorită de statele membre ale UNWTO în toate regiunile globului, precum şi în oraşe şi în alte destinaţii, de organizaţiile din sectorul privat şi, individual, de turişti.

Și Capitala Republicii Moldova, orașul Chișinău, poate fi pe bună dreptate o destinație pentru turiștii din întreaga lume, pe care-i îndemnăm cu drag să îl viziteze.

 

DISTRIBUIE