×

Fiecare copil merită să trăiască într-un mediu sănătos! Serviciul social Casa de copii de tip familial este locul unde micuții se simt ACASĂ

Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copiilor a dezvoltat un serviciu social de îngrijire alternativă – Casa de copii de tip familial. Ce oferă acest serviciu?

Scopul serviciului social specializat este de a oferi copilului îngrijire într-un mediu familial substitutiv pentru o perioadă determinată de timp în familia unui părinte-educator. Grupul țintă sub copii aflați în situații de risc și separați de părinți, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani.

Serviciul presupune plasamentul de urgență în familia părintelui-educator a copilului a cărui viață sau sănătate se află în pericol iminent, indiferent de mediul în care acesta se află, pentru o perioadă de până la 72 de ore. Acest termen poate fi extins, însă nu trebuie să depășească 45 de zile, iar în plasamentul planificat al copilului în familia părintelui-educator pentru o perioadă determinată de timp.

Cum poți deveni părinte-educator?

Părintele-educator este persoana care asigură la domiciliu sau îngrijirea și educarea copilului pentru o perioadă determinată de timp. În familia părintelui-educator pot fi până la șapte copii împreună cu ai săi biologici.

Poți deveni părinte-educator dacă întrunești următoarele cerințe sau urmezi cursurile de instruire și consiliere:

  • dorești și ai capacitate să educi mai mulți copii
  • ești angajat/ă în baza contractului individual de muncă și beneficiezi de pachet de muncă și pachet social (asistență medicală și asigurare socială)
  • poți asigura la domiciliul tău educarea și îngrijirea copiilor pe care-i primești în plasament
  • vei fi susținut/ă și instruit/ă de echipa serviciului
  • vei primi suport și consiliere gratuită.

 

DISTRIBUIE