×

Ți se frânge inima! Povestea tristă a trei frați abandonați de mama lor într-un centru de plasament din Capitală

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului continuă ciclul povestioarelor despre copiii aflați în plasament, dar care așteaptă să fie adoptați. Astăzi vă invităm să faceți cunoștință cu trei frați și povestea lor tristă care nu poate lăsa indiferent pe nimeni. Cel mai mare are doar 5 ani, iar cel mai mic doar 2 anișori. Este vorba de Dănuț, cel mai mare dintre toți, Didina, care are 3 anișori și Dumitra, care are abia 2 ani.

 

Deși sunt foarte micuți și la vârsta când au cea mai mare nevoie de grijă și protecția părintească, când trebuie învățați cele mai elementare lucruri, aceștia au rămas singuri pe lume. Cea care le-a dat viață i-a abandonat într-un centru de plasament din Capitală, iar acum micuții sunt în grija Centrului de plasament și reabilitare a copiilor de vârstă fragedă din Chișinău. Chiar și specialiștii din acest centru sunt profund emoționați de cazul acestora, când zilnic se uită în ochii lor. ”Ți se frânge inima”, spun cei în grija cărora sunt acum micuții.

Cei trei, împreună cu mama lor au fost plasați în Serviciul maternal, întrucât mama lor nu avea loc stabil de trai și era în imposibilitatea de a le oferi cele necesare micuților. În octombrie 2021, mama lor, din motive necunoscute, a abandonat copiii părăsind centrul. Astfel, micuții au ajuns în grija Centrului de plasament și reabilitare a copiilor de vârstă fragedă din Chișinău.

Ținând cont de vârsta celor trei frățiori și de faptul că aceștia necesită un viitor asigurat, specialiștii DGPDC recomandă adopția. La fel ca toți ceilalți, merită și ei un viitor mai sigur. Dacă v-a sensibilizat povestea celor trei frați, gândiți-vă că ați putea fi chiar voi FAMILIA lor.

P.S: În interesul superior al copiilor, numele lor a fost schimbat.

Vă reamintim evidența copiilor cu statut adoptabil din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului – 01.11.2023.

În evidența direcției se află:
  • 16 cupluri de frați: 2 câte 4 copii, 5 câte 3 copii și 9 câte 2 copii – 41 copii,
  • cu statut adoptabil – 7 copii,
  • 15 copii cu nevoi speciale cu statut adoptabil.

În proces de adopție: 13 copii
– în așteptarea perfectării documentelor solicitanților la adopție – 7 copii;
– potrivirea națională – 1 copil;
– încredințarea – 1 copil;
– în proces de judecată – 3 copii.

Actualizarea listelor va fi realizată la începutul fiecărei luni!
DISTRIBUIE