×

16 octombrie – Ziua Mondială a Alimentației

Ziua mondială a alimentaţiei este sărbătorită la 16 octombrie, în fiecare an.

Acţiunea colectivă în 150 de ţări din întreaga lume, în circa 50 de limbi, este ceea ce face ca Ziua mondială a alimentaţiei să fie una dintre cele mai sărbătorite zile ale calendarului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Sute de evenimente şi activităţi de sensibilizare reunesc guverne, municipalităţi, întreprinderi, organizaţii ale societăţii civile, media, public, chiar şi tineri.

Scopul instituirii acestei zile este de a crește gradul de conştientizare a populației asupra problemelor alimentare ce pot apărea pe termen lung, de a promova solidaritatea naţională şi internaţională în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei. Milioane de oameni din întreaga lume nu își pot permite o dietă sănătoasă, prezentând un risc ridicat de insecuritate alimentară și malnutriție

Decizia de a marca Ziua mondială a alimentaţiei la 16 octombrie a fost luată de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) în noiembrie 1979 și ratificată de Adunarea Generală a ONU în 1980.

În acest an, Ziua mondială a alimentaţiei va prilejui un apel global pentru acţiunea apei pentru hrană.

DISTRIBUIE