Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Povestea emoționantă a doi frați: Darius și Giorgiana, care își doresc să aibă o familie adevărată

Astăzi vă invităm să aflați povestea emoționantă a doi frați. Faceți cunoștință cu Darius, un băiat zglobiu de 8 anișori și surioara lui mai mare, Giorgiana, care are 11 ani. Ambii se află la evidența Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului.

De câțiva ani, cei doi sunt în grija unui asistent parental profesionist, după ce anterior, timp de aproape un an, s-au mai aflat în protecția altui asistent.

În toată această perioadă, Darius și Giorgiana au beneficiat de un mediu sigur, lipsit de pericol și de tot suportul necesar în dezvoltarea abilităților conform vârstei și formarea competențelor sociale.

În familia asistentului parental profesionist copiii au simțit dragostea și căldura sufletească au fost încurajați și ghidați să experimenteze lucruri noi, au fost implicați în realizarea anumitor sarcini din gospodărie pentru a-și forma deprinderi de viață. De asemenea, asistentul parental a reușit să-i integreze pe cei doi frați în grădinița din localitate, iar ulterior și la școală.

Darius și Giorgiana au fost susținuți în toate aspectele pentru a însuși programul, înregistrând chiar și progrese. Asistentul parental i-a ajutat să învețe literele, să scrie, să număre. Mai mult, micuții au depășit anumite bariere de comunicare după ce s-au împrietenit cu nepoții asistentului cu care petrec timpul împreună, sărbători în sânul familiei, dar și alte evenimente.

Cu toate acestea, cei doi frați continuă să întâmpine dificultăți în procesul de socializare, în special cu semenii lor: au un comportament retras și sunt nesiguri pe ei. În special Giorgiana, care deseori refuză să răspundă la temele pentru acasă, la observațiile adresate, zâmbește sau se ascunde în dulap.

Ținând cont de vârsta celor doi frățiori și de faptul că aceștia necesită o stabilitate în relații și un viitor asigurat, specialiștii recomandă adopția. Darius și Giorgiana au nevoie de o familie. La fel ca toți ceilalți, merită și ei un viitor mai sigur.

Dacă v-a sensibilizat povestea celor doi frați, gândiți-vă că ați putea fi chiar voi FAMILIA lor.

Nr. de contact: 067443356.

P.S: În interesul superior al copiilor, numele lor a fost schimbat.

Vă reamintim evidența copiilor cu statut adoptabil din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului – 01.10.2023
La evidența direcției se află:
  • 16 cupluri de frați: 2 câte 4 copii, 5 câte 3 copii și 9 câte 2 copii – 41 copii,
  • cu statut adoptabil – 12 copii,
  • 24 copii cu nevoi speciale cu statut adoptabil.

În proces de adopție: 16 copii
– în așteptarea perfectării documentelor solicitanților la adopție – 7 copii;
– potrivirea națională – 0 copil;
– încredințarea – 1 copil;
– în proces de judecată – 8 copii.

Actualizarea listelor se realizează la începutul fiecărei luni!

Articole Recente