Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Acord de colaborare între DGPDC și CCF Moldova

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului aduce la cunoștință că, la 16 februarie, a fost semnat acordul de colaborare între DGPDC și organizația Copil Comunitate Familie din Moldova (CCF).

Parteneriatul a fost consfințit cu semnăturile șefei DGPDC, Tatiana Oboroc, și a președintei organizației, Liliana Rotaru.

Astfel, părțile au convenit asupra unui parteneriat constructiv și eficient în vederea implementării acțiunilor de prevenire a instituționalizării/abandonului copiilor din mun. Chișinău, facilitării reintegrării copiilor în familii/plasament familial, de promovare a drepturilor copilului, în special, dreptul la creștere și dezvoltare în mediul familial, în vederea implementării politicilor naționale,, în special al programului Național pentru Protecția Copilului 2022-2026 și a planului de acțiuni aferent și a Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025.

CCF Moldova este  o organizație nonguvernamentală, fondată în 2004. De atunci, lucrează pentru susținerea familiilor, închiderea orfelinatelor și înlocuirea lor cu alternative de tip familial.

Organizația și-a propus să sprijine familiile dezavantajate social pentru ca fiecare copil să crească într-un mediu familial prielnic și să aibă acces la educație de calitate. Crează pentru copiii în nevoie un mediu de speranță şi respect, în care ei își pot dezvolta potențialul complet și oferim instrumente practice pentru o schimbare pozitivă în viața copilului, familiei și comunității.

Articole Recente