Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Acord de colaborare cu Direcția de Poliție a mun. Chișinău pentru asigurarea protecției victimelor violenței

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a semnat un acord de colaborare cu Direcția de Poliție a mun. Chișinău din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

În cadrul unui eveniment solemn, documentul a fost consfințit prin semnăturile șefei DGPDC, Tatiana Oboroc, și a șefului Direcției menționate, Marin Garaz.

Astfel, părțile au convenit să-și unească eforturile pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie pe bază de gen, în spiritul Convenției Consiliului Europei și a legislației naționale privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și violenței domestice.

Ținând cont de faptul că acest subiect depășește aria de responsabilitate a unei singure instituții, fiind necesară o abordare și intervenție intersectorială, părțile își vor consolida eforturile și competențele în domeniul prevenirii și combaterii acestui fenomen grav cu care se confruntă societatea noastră.

Cele două direcții și-au propus ca scop comun conlucrarea pentru realizarea și restabilirea drepturilor victimelor violenței, prin schimb de experiență și asistență reciprocă în ceea ce privește asigurarea accesului acestor persoane la servicii specializate, consolidarea capacităților profesionale ale angajaților, sporirea volumului de servicii sociale acordate beneficiarilor, dezvoltarea de noi proiecte, schimb de informații și colaborare în vederea dezvoltării asistenței sociale.

Sperăm la o conlucrare eficientă în beneficiul celor care au nevoie de sprijin și ajutor.

Articole Recente