Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Faceți cunoștință cu Lucrețiu, un băiat de 9 ani cu vise mărețe, căruia îi lipsește doar… o familie

Direcția Îngrijire Alternativă și Adoptie a DGPDC vă propune să îi cunoașteți pe micuții aflați în plasament care, în fiecare zi, se trezesc și adorm cu un singur vis – de a avea o FAMILIE. Astăzi vă invităm să faceți cunoștință cu Lucrețiu, un băiat minunat, care la ai săi 9 ani, este foarte responsabil și un bărbat în devenire.

Lucrețiu este un copil cu grad de dizabilitate severă și suferă de paralizie cerebrală infantilă. Vestea bună este că, din examinările medicale, reiese că intelectul lui s-a păstrat, doar dificultățile locomotorii sunt evidențiate. Mai mult, Lucrețiu depune străduință și interes spre propria perfecționare. Este un copil, puternic, emotiv, curajos, cu inițiativă și străduitor în tot ce face: activități educaționale și sarcini din gospodărie, în măsura capacităților personale, manifestă interes pentru a se descurca desinestatator și e preocupat de propria imagine.

Specialiștii din cadrul Direcției Îngrijire Alternativă și Adopție a DGPDC, în grija cărora se află acum Lucrețiu, spun cu mândrie despre el că este un băiat minunat. Potrivit lor, băiatul comunică deschis cu persoanele din familie și colegii săi. Pentru că este cam timid, cu cele străine întâmpină dificultăți de relaționare, dar este cooperant. Dacă se supără, ca orice copil, preferă să tacă, își interiorizează emoțiile și gândurile, dar în urma discuției cu argumente, manifestă înțelegere și bunăvoință.

Lucrețiu are mai multe hobby-uri. Studiază la școala de muzică unde învață să cânte la acordeon, face solfegiu și cor. Când are ocazia, cu plăcere practică hipismul și adoră grădinăritul. Îi place să îngrijească de animale și păsările de curte.

Deși este băiat, preferă să își facă singur ordine în cameră, își aranjează singur patul și lucrurile. Îi place curățenia și se ocupă singur de igiena personală sistematic. La scoală este desinestătător și se descurcă bine cu temele. Îi place lectura. Lucrețiu este și un mic gospodar în toată firea: mătură pe afară, ajută la gătit bucate, știe să curețe legumele, să ude florile, strânge masa și își spală singur vesela. Într-un cuvânt, știe să se auto servească.

Pentru a reuși în toate, Lucrețiu are nevoie doar să fie încurajat și apreciat de apropiați. Iar pentru a fi fericit are nevoie de… o familie. Dacă vrei să fii familia lui și să îl sprijini în visele sale, să îi arăți cât de minunată este lumea și viața, întinde-i mâna. Vino să îl cunoști.

Nr. de contact: 067443356.

P.S: În interesul superior al copilului, numele a fost schimbat.

Vă reamintim evidența copiilor cu statut adoptabil din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului – 01.10.2023
În evidența direcției se află:
  • 16 cupluri de frați: 2 câte 4 copii, 5 câte 3 copii și 9 câte 2 copii – 41 copii,
  • cu statut adoptabil – 12 copii,
  • 24 copii cu nevoi speciale cu statut adoptabil.

În proces de adopție: 16 copii
– în așteptarea perfectării documentelor solicitanților la adopție – 7 copii;
– potrivirea națională – 0 copil;
– încredințarea – 1 copil;
– în proces de judecată – 8 copii.

Actualizarea listelor se realizează la începutul fiecărei luni!

Articole Recente