Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Sprijin pentru tinerii din Capitală! Primăria Chișinău dezvoltă un nou serviciu – „Locuința socială asistată”, în parteneriat cu UNICEF Moldova

Primăria municipiului Chișinău dezvoltă serviciului social „Locuința socială asistată” în parteneriat cu UNICEF Moldova. Tinerii și tinerele proveniți/ provenite din sistemul de protecție din municipiul Chișinău au posibilitatea de a beneficia temporar de spații bine amenajate/ dotate, care corespund necesităților de bază, în condiții de siguranță.

O locuință socială asistată asigură un mediu apropiat celui familial. În afară de spații personale, tinerii se folosesc de spații comune, precum: bucătăria, spălătoria, camera de zi.

Locuința socială asistată este dotată cu mobilier și aparate electrocasnice, calculatoare, iar dormitoarele au un aspect plăcut, ca acasă.
Beneficiarii sunt băieții și fetele cu vârsta cuprinsă între 16 – 21 ani, inclusiv copiii refugiați din aceeași categorie de vârstă, care au nevoie de suport adițional să poată duce un trai independent.

Pentru fiecare dintre ei este elaborat un plan individualizat de servicii, de care se ocupă o echipă de specialiști: pedagogi sociali, psiholog, asistent social.

Locuința socială oferă copiilor și tinerilor un spectru larg de servicii:
⮚ găzduire pe o perioadă determinată de timp;
⮚ consiliere și asistență specializată;
⮚ formarea deprinderilor de viață independentă;
⮚ suport informațional și consiliere în vederea continuării studiilor sau identificării unui loc de muncă;
⮚ facilitarea accesului la servicii din comunitate: educație, sănătate, cultură etc.;
⮚ susținere în procesul de integrare socio-profesională;
⮚ și alte servicii, în funcție de necesitățile tinerilor.

Reamintim că în municipiul Chișinău funcționează cinci locuințe sociale asistate, care au capacitatea de a găzdui 24 copii din comunitate.

Acțiunile se desfășoară în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care prevede acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

Datele de contact al serviciului:
Oficiul: str.Tudor Vladimirescu ,1/1;
Tel. 022 44-01-44
Poșta electronică: crst.centru@gmail.com

Articole Recente