Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Ședință de coordonare a activității în domeniul protecției drepturilor copilului în Capitală

Viceprimarul pe domeniul social al municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a convocat o ședință de coordonare a activității în domeniul protecției drepturilor copilului în Capitală.

La întrunire a fost prezentă conducerea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, instituție care, împreună cu direcțiile de sector și municipalitatea, și-a asumat angajamentul de a asigura monitorizarea respectării drepturilor copilului în municipiul Chișinău și protecția celor aflați în situație de risc, precum și asistența familiilor cu copii aflate în dificultate, prin oferirea sprijinului necesar pentru depășirea situațiilor cu care se confruntă acestea.

Angela Cutasevici a discutat cu specialiștii chestiuni ce țin de realizarea sarcinilor asumate, în contextul provocărilor apărute pe parcurs. Specialiștii au notificat că au pus accent, în activitatea lor, pe asigurarea interesului superior al copilului și oferirea unor servicii sociale de calitate pentru toți beneficiarii din cadrul subdiviziunilor instituției.

Având în vedere complexitatea serviciilor oferite de municipalitate în acest domeniu, au fost abordate şi aspecte legate de dificultățile apărute.

Așadar, potrivit datelor prezentate, în anul 2023, în direcțiile de sector ale DGPDC au fost convocate: 11.139 de echipe multidisciplinare cu privire la examinarea și asistența copiilor în situație de risc; 2.515 copii asistați în instanța de judecată; 3.017 de participări în instanțele de judecată; 14.757 de copii beneficiari de Sprijin Familial;

În serviciile sociale din subordinea DGPDC se află:

– Serviciul social ”Asistența Personală” – 531 copii;
– Serviciul social „Echipa Mobilă pentru copii” – 43 de copii;
– Serviciul de zi pentru copii cu dizabilități (1 an – 12 ani) – 12 copii;
– Serviciul de zi de îngrijire a copiilor cu vârsta 4 luni – 3 ani – 54 de copii;
– Serviciul social Centrul de zi pentru copii în situație de risc – 147 de copii;
– Complexul de servicii sociale pentru copii în situație de stradă – 1.417 de razii efectuate cu 109 copii identificați în stradă;
– Serviciul Locuința Socială Asistată – 24 de beneficiari (dintre care 3 refugiați);
– Serviciul de plasament pentru cuplul mamă-copil (copii 6-18 ani) – 11 mame cu 22 de copii;
– Serviciul de plasament pentru cuplul mamă-copil (copii 0-6 ani) – 5 mame cu 6 copii.

Angela Cutasevici a solicitat specialiștilor să pună, în continuare, accent pe asigurarea calităţii serviciilor acordate, dar și extinderea și dezvoltarea acestor servicii, în funcție de necesitățile copiilor din Chișinău. Și promovarea respectării drepturilor copilului în societate rămâne o prioritate a instituției, de aceea, dezvoltarea parteneriatelor a fost salutată.

Pe final de ședință, viceprimarul Capitalei, a reiterat importanța menținerii unei conlucrări productive între autoritățile locale și instituțiile de protecție a copilului, în vederea asigurării unor servicii de calitate pentru copiii din municipiul Chișinău.

Articole Recente