Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

22 Martie – Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei este marcată, în fiecare an, la 22 martie.

Apa este un element esenţial în susţinerea vieţii şi sprijinirea dezvoltării economice, sociale şi umane, iar celebrarea Zilei Mondiale a Apei, vine să conştientizeze că toţi trebuie să ne unim pentru o folosire responsabilă a apei pentru menţinerea unui climat stabil şi mai prosper.

Aproximativ jumătate din populaţia lumii se confruntă cu un deficit grav de apă. Peste 3 miliarde de oameni din întreaga lume depind de apa care traversează graniţe naţionale. Cu toate acestea, doar 24 de ţări au acorduri de cooperare pentru apa lor comună. Pe măsură ce impactul schimbărilor climatice creşte şi populaţia creşte, există o nevoie urgentă, atât în interiorul fiecărei ţări cât şi între ţări, de a ne uni în jurul protejării şi conservării celei mai preţioase resurse necesare vieţii noastre, apa.

Pentru a accelera eforturile de a face faţă provocărilor legate de apă, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat anii 2018-2028 Deceniul internaţional de acţiune „Apă pentru Dezvoltare Durabilă”, care a început odată cu marcarea Zilei mondiale a apei, la 22 martie 2018, şi se va încheia în ediţia din 2028 a Zilei mondiale a apei.

Folosiți responsabil APA! Aveți grijă de sursa vieții!

Articole Recente