Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Discuții asupra unui nou proiect între DGPDC și ”Amici dei bambini – Moldova”

Tatiana Oboroc, șefa Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Olga Zaharia, șefa direcției îngrijire alternativă și adopție din cadrul DGPDC, s-au întâlnit cu reprezentanții AO ”Amici dei bambini – Moldova”.

Discuțiile s-au axat asupra unui proiect care vizează sănătatea psihologică a copiilor și a tinerilor care se află în sistemul de protecție a copilului și/sau a celor din familiile adoptive, în care DGPDC va fi partener de implementare în cadrul acestuia.

Proiectul este adresat copiilor și adolescenților din sistemul de protecție, propunându-și să-i ajute să conștientizeze mai bine și să aibă acces la serviciile de sănătate psihologică, în același timp îmbunătățind și mediul în care aceștia cresc, pentru a preveni excluziunea socială din cauza sănătății lor psihologice.

Obiectivele vor fi realizate prin intermediul a trei acțiuni:

  1. Informarea copiilor și a tinerilor din sistemul de protecție despre sănătatea psihologică, astfel ca aceștia să recunoască și să exprime semnele de stres psihologic, încurajându-i să ceară ajutor.
  2. Împuternicirea vocii copiilor și a tinerilor să identifice cele mai importante provocări în calea sănătății lor psihologice, să dezvolte o campanie împotriva stigmatizării sociale care îi afectează.
  3. Schimb de cunoștințe și creare de conexiuni între specialiștii din domeniu, o masă rotundă, o confruntare între autoritățile locale din fiecare țară participantă la proiect (Moldova, România, Italia) pentru posibile soluții privind îmbunătățirea stării de sănătate psihologică a copiilor și a tinerilor din sistemul de protecție.

Parteneri ai proiectului vor fi Amici dei Bambini – Moldova, Centrul de Resurse Educaționale ”DOXAMUS” (Iași, România) și Universitatea Catolică din Brescia, Italia.

Articole Recente