Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Serviciul Social Centrul de zi pentru copii în situație de risc – un loc plin de căldură și atmosferă prietenoasă

Serviciul Social Centrul de zi pentru copii în situație de risc este esențial pentru comunitate, având un rol crucial în prevenirea și remedierea conflictelor. Acesta oferă un mediu sigur și prietenos pentru copiii care întâmpină dificultăți în procesul de integrare în familie sau societate.

Serviciul a fost creat de Primăria Municipiului Chișinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova, în iunie 2022. Dispune de 10 centre de zi în orașul Chișinău, a câte două în fiecare sector al Capitalei, astfel capacitatea fiecărui centru constituie 28 copii, admiși pentru o perioadă de 6 luni, cu posibilă prelungire ulterior.

Adresele Centrelor de zi pentru copii în situație de risc:

– str. Gheorghe Asachi nr. 49

– str. M. Lomonosov nr. 40/2

– str. Alba Iulia nr. 122

– str. Ion Pelivan nr. 15

– str. Muncești nr. 808

– str. Matei Basarab nr. 5/5

– str. Socoleni nr. 15

– bd. Mircea cel Bătrân nr. 24

– str. Podul Înalt nr. 22

– str. Titulescu nr. 15

De la lansare și până în prezent de Serviciile Centrelor au beneficiar circa 200–300 copii, care au beneficiat de programe de consiliere individuală sau de grup, terapie educațională, medierea conflictelor, dezvoltare personală și altele, în dependență de necesitățile fiecărui copil.

Prin implicare în diverse activități, precum ateliere creative, jocuri interactive și sesiuni de consiliere, copiii învață să comunice eficient, să colaboreze și să își rezolve conflictele în mod constructiv. De asemenea ei învață să își identifice și să-și gestioneze emoțiile, ceea ce le dezvoltă capacitatea de a se adapta situațiilor dificile de a reduce abandonul școlar și de a evita comportamentele distructive. De asemenea este stimulată și implicarea familiilor lor în proiecte care vizează împuternicirea și creșterea nivelului de independență a acestora.

Admiterea în Serviciu se realizează prin adresarea la Direcțiile pentru protecția drepturilor copilului de sector, care se găsesc la adresele următoare:

  • DPDC Botanica, str. Teilor, nr. 10, tel: 0 22 763 586;

  • DPDC Buiucani, str. M. Viteazu, nr. 10, tel: 0 22 295 027;

  • DPDC Centru, str. Bulgară, nr. 43, tel: 0 22 546 515;

  • DPDC Ciocana, str. Mircea cel Bătrân, nr. 16, tel: 0 22 331 935;

  • DPDC Râșcani, str. S. Lazo, nr. 27/1, tel: 0 22 293 467.

Articole Recente