Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Ce oferă Serviciul social Centrul de reabilitare socială a copiilor „Casa Gavroche”

Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției generale de protecție a drepturilor copilului, a dezvoltat Serviciul social Centrul de reabilitare socială a copiilor „Casa Gavroche”. Centrul a fost creat prin Decizia CMC nr. 28/7 din 04.08.2005 și este un serviciu destinat copiilor separați de părinți.

Serviciul social are drept scop asigurarea protecției temporare copiilor separați de părinți și de (re)integrare familială și/sau incluziune comunitară și socială, precum și dezvoltarea abilităților și deprinderilor copilului pentru o viață independentă.

Centrul asigură condiţii de îngrijire, întreţinere, educaţie şi dezvoltare a copilului în conformitate cu particularităţile de vârstă, individuale, starea de sănătate; promovarea dezvoltării abilităţilor şi deprinderilor copilului pentru o viaţă independentă; asigurarea accesului copilului la serviciile comunitare şi facilitarea procesului de (re)integrare familială și/sau incluziune comunitară și socială.

Este vorba despre copiii separaţi de părinți, inclusiv copiii victime ai violenței, neglijării, exploatării şi traficului și, după caz, copiii cu dizabilități accentuate și medii, cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani.

Centrul oferă toate serviciile necesare copiilor separați de părinți pentru a se dezvolta și a se încadra în comunitate, după cum urmează:

  • găzduire și întreținere;
  • dezvoltarea abilităților cognitive;
  • formarea deprinderilor de viață;
  • comportament și relaționare;
  • suport în studierea și asimilarea programelor școlare;
  • consilierea și reabilitarea psihosocială;
  • dezvoltarea abilităților și deprinderilor copilului pentru o viață independentă;
  • facilitarea procesului de (re)integrare familială și/sau incluziune comunitară sau socială.

De serviciile Centrului pot beneficia un număr maxim de 18 copii concomitent, iar în prezent, aici sunt plasați 18 copii.

Adresa Centrului: str. Nicolae Dimo 11/5, telefon de contact 022-43-91-40, 022-43-83-50.

Articole Recente